İzleyiciler

15 Ekim 2014 Çarşamba

YAĞLI&SİRKELİ TURŞU (KIŞ HAZIRLIKLARI)

YAĞLI&SİRKELİ TURŞU
MERHABALAR,SÜREKLİ YAPTIĞIM BU LEZZETİ KESİNLİKLE DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM,HERKES TARAFINDAN BEĞENİLEN TADINA DOYUM OLMAYAN YAĞLI TURŞULARIM BUYURUN TARİFİNE:)

KIRMIZI YAĞ BİBERİ HAZIRLANIŞI:
3 KG YAĞ BİBERİ
BİR DEMET MAYDANOZ
BİR BAŞ SARMISAK
BİR BUÇUK SU BARDAĞI ÜZÜM SİRKESİ
BİR BUÇUK SU BARDAĞI SIVI AYÇİÇEK YAĞI
3 TATLI KAŞIĞI TUZ
3 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

BÜYÜK BİR BİDONA SARMISAKLARI AYIKLAYIP ORTADAN İKİYE BÖLÜP BİDONUN DİBİNE BİR KAÇ TANE KOYUN.AYIKLADIĞINIZ YAĞ BİBERLERİNİ NORMAL BÜYÜKLÜKTE DOĞRAYIN,MAYDANOZLARIDA DOĞRAYIN,DOĞRADIĞINIZ YAĞ BİBERLERİNİ BİR MİKTAR YAĞ BİBERİ BİR MİKTAR MAYDANOZ OLACAK ŞEKİLDE KAT KAT KOYUN VE ARALARINA İKİYE BÖLÜNMÜŞ SARMISAKLARDAN ATIN.
YAĞ SİRKE,TUZVE ŞEKERİ AYRI BİR KAPTA İYİCE ERİTİN VE BU KARIŞIMI BİDONA DÖKÜN VE BİDONUN KAPAĞINI KAPATIN VE HERGÜN GÜNDE İKİ KERE ÇALKALAYIN KAPAĞI KAPALI OLARAK,BİR BUÇUK İKİ AYDA TURŞULAR OLUYOR O SÜREYE KADAR DEDİĞİM GİBİ KAPAĞI HİÇ AÇILMAYACAK VE HERGÜN GİDİP GELİP ÇALKANACAK,TURŞULARINIZ OLDUKTAN SONRA SERVİSDEN SONRA KALAN AÇILMIŞ TURŞUYU BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDİNİZ.

                                             
                                              YEŞİL SİVRİ BİBER HAZIRLANIŞI:
Pet siselerde yağlı biber turşusu: 1 kiloluk pet siseleri hazirlayin.biberleri yikayip sap kisimlarini biraz kesin 1lt'lik pet sisenin icine 3 adet sarmisagi ortadan ikiye bolup atin,sonra biberleri doldurun yariya kadar geldimi yine 3 tane sarmisagi ikiye kesip koyun ve tekrar biberleri doldurun.1 tatli kasigi dolusu tuz,1 tatli kasigi silme toz şeker, bir cay bardagi uzum sirkesi,1 cay bardagi sıvı yağ karistirin ve siseye huni yardimi ile bu karışımı dokun,kapağını kapatin ve hergun gunde 3-4 kere akliniza geldikce gidip gelip iyice calkayin bu tursu bir bucuk iki ayda oluyor yani bu zamana kadar hergun calkanacak ve kapagi hic acilmayacak yenecegi zaman sisenin bas kismini kesip tursulari cikarip afiyetle yiyebilirsiniz. Actiktan sonra buzdolabinda muhafaza edin.


AFİYETLER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder